Saxo Bank taber millioner i første halvår: "Vi udfordres af modvind"
Saxo Banks adm. direktør Kim Fournais kommer ud af første halvår med et trecifret millionunderskud.
Foto: Steven Achiam
Finans Af
Saxo Bank kommer ud af første halvår med et underskud på 139 mio. kr. Sidste år tjente banken 153 mio. kr. i samme periode.

"Halvårsregnskabets resultat er en anelse lavere end forventet. Vi udfordres af modvind i form af meget lav volatilitet særligt på valutamarkedet samt fortsat pres på indtjeningsmarginerne," skriver topchef Kim Fournais i en pressemeddelelse.

Saxo Banks primære driftsindægter falder fra 1506 mio. kr. i første halvår 2018 til 1110 mio. kr. i første halvdel af 2019.

Driftsindtjeningen (EBITDA) falder til 57 mio. kr. Hvis man justerer for indtæger og omkostninger, som Saxo Bank ikke anser for tilbageværende ender den på 125 mio. kr. Til sammenligning endte den justerede driftsindtjening på 431 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Vi fastholder vores langsigtede perspektiv og investerer massivt i fremtidig vækst. Vi er fortsat fuldt fokuserede på at eksekvere på vores ambitiøse strategi, hvilket bl.a. indebærer rekordhøje investeringer i både vores teknologi og medarbejdere og markedets skarpeste priser til vores kunder. Markedsforholdene kalder på øget skala og en intuitiv digital kundeoplevelse," skriver Kim Fournais.

Flere kunder og flere investeringer

Han peger på, at Saxo Bank fortsat får flere kunder. Banken fik i halvåret 17.497 direkte kunder, hvilket er en stigning på 66 pct. i forhold til samme periode året før.

Kundeindskuddet til handel steg til 130,8 mia. kr.

Banken har samtidig øget sine investeringer, "der understøtter bankens langsigtede strategi," med 93 mio. kr. sammenlignet med samme periode i 2018.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club