Finans Af
De historisk lave renter gør ondt på indtjeningen hos mange banker - blandt andet som følge af negative renter på indskuddene hos Nationalbanken.

Sådan lyder vurderingen fra direktørerne i Dronninglund Sparekasse og Vendsyssel Sparekasse, der onsdag har oplyst, at de slår pjalterne sammen.

Det skriver branchemediet Finanswatch, der har talt med de to topchefer.

- Negative renter rammer især sparekasserne hårdt, for vi har ofte store indlånsoverskud. Vi har cirka 400 mio. kr. placeret i Nationalbanken, så det koster os cirka 2,5 mio. kr. om året. Det fremtvinger behovet for at finde synergier andre steder, siger Villy Sørensen, der er administrerende direktør hos Dronninglund Sparekasse, til Finanswatch.
  Han peger samtidig på et løftet niveau for omkostninger grundet regulering, der tilsiger bedre polstring og værn mod hvidvask og huller i it-sikkerheden.

Hos Sparekassen Vendsyssel, der blandt andet også har overtaget dele af Østjydsk Bank, efter at den gik konkurs, og tidligere har indgået mange gange i fusioner, ser man nogenlunde tilsvarende på sagen.

Her tror direktør Vagn Hansen også på flere sammenlægninger blandt de mindre banker på sigt.

- Det er ikke sikkert, at vi vil se ti om året, men jeg tror stille og roligt, der vil komme flere og flere, siger Vagn Hansen til Finanswatch.

Han peger dog samtidig på, at en fornuftig sammensætning mellem indlån og udlån kan modvirke effekten af de negative renter, skriver branchemediet.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler