3F har tjent 4,2 milliarder på aktier og obligationer siden 2005
3F-formand Per Christensen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Finans Af
Fagforbundet 3F taber penge på den almindelige drift. Til gengæld har forbundet i årevis tjent store summer på bl.a. at investere i aktier og obligationer, og ved udgangen af 2018 ejede 3F værdipapirer for over 5 mia. kr.

Det skriver Finans.dk, der har gennemgået Danmarks største fagforbunds regnskabstal siden 2005. 3F offentliggør ikke selv tallene, men Jyllands-Postens erhvervsmedie har indhentet tal for de seneste 14 regnskabsår via aktindsigter hos Skattestyrelsen.

I 14 regnskabsår har 3F haft et negativt driftsresultat i de 11, og samlet har 3F tabt 743 mio. kr. på driften fra 2005-2018, da forbundet har mistet medlemmer og dermed også kontingentkroner Færre medlemmer betyder også færre kontingentindtægter.

Tabet bliver dog mere end opvejet af forbundets finansielle poster, der fx. omfatter udbytter, renter, salg af aktier i datterselskaber og associerede selskaber samt afkast fra 3F's investeringer i børsnoterede aktier og obligationer.

Samlet har forbundet haft et overskud på de finansielle poster på 4,2 mia. kr. i perioden 2005-2018, hvilket bl.a. kan tilskrives salget af forsikringsselskabet Alka til Tryg sidste år.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerInvester i kunst: Unikke danske værker på auktion

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen