Finans Af
Det danske obligationsmarked samler stafetten fra det amerikanske op og indleder fredagens handel med rentefald.

Kort efter åbningen ligger renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation i minus 0,28 pct., som er 2 basispoint lavere end lukkeniveauet torsdag eftermiddag.

I torsdagens amerikanske marked endte renten på den amerikanske tiårige statsobligation på 2,03 pct., og selv om renten i den efterfølgende handel i Tokyo blev handlet op i 2,04 pct., er det fortsat netop 2 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

Rentefaldet i USA satte ind efter udtalelser fra John C. Williams, chef for den amerikanske centralbanks afdeling i New York, torsdag aften. Ifølge Bloomberg News sagde han, at centralbankerne i en tid med lave renter bør reagere hurtigt, hvis der opstår tegn på udfordringer for økonomien.

- Når du kun har så lidt stimuli til rådighed, så betaler det sig at handle hurtigt ved at sænke rentesatserne ved første tegn på vanskeligheder for økonomien, sagde han blandt andet ifølge nyhedsbureauet.

Udtalelsen blev af markedet tolket som en klar indikation for, at centralbanken, Federal Reserve, på sit rentemøde i slutningen af juli vil nedsætte sin retningsgivende rente med mindst 0,25 pct.point. Ifølge Bloomberg News er der i markedet nu indregnet en sandsynlighed på 65,5 pct. for en nedsættelse på 0,25 pct.point og en sandsynlighed på 34,5 pct. for en lempelse på 0,50 pct.point.

Fredagens vigtigste nøgletal er den foreløbige udgave af tillidsindekset fra Michigan for juli. Det kommer først kl. 16.00, og det ventes ifølge Bloomberg News at vise en fremgang på 98,8 fra 98,2 måneden før.

Men i forlængelse af effekten af udtalelserne fra John C. Williams vil der fredag måske blive mere opmærksomhed til taler efter danske lukketid fra et par af de andre spidser i Federal Reserve. James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis, taler i New York ved Central Bank Research kl. 17.10 dansk tid. Og kl. 22.00 deltager Eric S. Rosengren, chef for Federal Reserve i Boston, og Haruhiko Kuroda, chef for Bank of Japan, i en paneldiskussion.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler