Finans Af
Det norske forsikringsselskab Gjensidige har haft færre storskader i løbet af sit andet kvartal, og det har bidraget til en indtjening, der var bedre end ventet af analytikerne.

Overskuddet før skat endte således på 1,71 mia. norske kr. i andet kvartal, hvilket var lidt mere end de 1,39 mia. norske kr., som analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter.

Efter skat viste bundlinjen et resultat på 1,34 mia. norske kr. mod analytikernes estimat på 1,09 mia. norske kr.

- Vi er meget tilfredse med at levere endnu et stærkt kvartal, der reflekterer en klar forbedring i vores underliggende profitabilitet, som i stor grad hænger sammen med stærke og effektive tiltag for at forbedre profitabiliteten.

- Når vi kigger fremad, så vil vi fortsætte med at udvikle vores unikke position i Norge og styrke vores profitabilitet og vækst i Danmark, Sverige og det baltiske område, siger Helge Leiro Baastad, administrerende direktør hos Gjensidige, i en kommentar til regnskabet.

I regnskabet fremhæver Gjensidige flere årsager til den fine indtjening, og foruden færre udgifter til storskader nævner selskabet blandt andet en vækst på 1,6 pct. i præmieindtægterne samt højere afløbsgevinster.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display