Pensionskasser investerer trekvart milliard i amerikansk vindpark
Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA.
Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 10.09 - De to danske pensionskasser PKA og Pensam har gennem deres fælles investeringspartner AIP investeret knap trekvart mia. kr. i en vindmøllepark i Texas med navnet El Campo på 243 megawatt (MW).

Det er den danske vindmølleproducent Vestas, som skal levere 67 vindmøller til parken, der er udviklet af amerikanske Longroad Energy. Den samlede investering i Parken udgør 2,4 mia. kr.

Det skriver de to danske pensionsselskaber i en pressemeddelelse.

Projektet ventes at stå færdig i juli 2020, og kan levere strøm til, hvad der svarer 210.000 danske husstandes forbrug.

Det er PKA's anden store klimainvestering i USA, og pensionskassen skriver i meddelelsen, at der i forvejen er investeret for 21 mia. kr. i klimarelaterede projekter i primært Europa.

"Med investeringen i El Campo foretager vi vores anden store klimainvestering i USA, og vi er på den måde med til at skubbe på den grønne omstilling i et land, hvor der i den grad er brug for klimavenlige alternativer til fossile brændsler," siger adm. direktør i PKA Peter Damgaard Jensen i meddelelsen.

For Pensam er det den tredje investering i et projekt med vedvarende energi i 2019. Pensam har som mål, at 10 pct. af investeringsporteføljen skal bestå af grøn omstilling og vedvarende energi i 2025.

Administrerende direktør i Pensam Torsten Fels vurderer i meddelelsen, at parken kan komme rigtig mange amerikanere til gode, og at medlemmerne af pensionskassen vil få glæde af et godt afkast mange år ud i fremtiden.

For Vestas er der indgået en 25-årig serviceaftale, og for parken er der indgået to 15-årige fastprisleveranceaftaler for samlet 194 MW, mens resten vil blive solgt på det kommercielle el-marked.

Longroad Energy, som står for udviklingen af parken, blev stiftet i 2016, og ejer vind- og solprojekter med en samlet kapacitet på 683 MW i USA.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display