Mastercard indgår samarbejde med storbanker om nordisk betalingsmotorvej
Claus richter, der er driftsdirektør i P27 og hans adm. direktør, Lars Sjögren
Foto: Sofia Busk
Finans Af
Mastercard har i dag indgået samarbejde med betalingssamarbejdet P27 Nordic Payments Platform. Kortselskabet skal levere infrastrukturen til et nyt pan-nordisk betalingsnetværk. der bliver det mest avancerede og innovative i verden, skriver Mastercard.

Børsen fortalte i forgående uge aftalen mellem parterne.

P27 er en sammenslutning af de seks største nordiske banker; Danske Bank, Nordea, SEB, Handelsbanken, Swedbank og OP Financial Group, der vil bygge en betalingsplatform som leverer langt mere effektive betalinger i Norden.

Det nye betalingsnetværk, der er det første af sin slags i verden, vil gøre det muligt for forbrugerne i de nordiske lande at lave straksoverførsler på tværs af lande og valutaer. Hensigten er, at netværket skal erstatte den eksisterende betalingsinfrastruktur og skabe øget konkurrence på markedet for betalinger. Samtidig vil netværket levere hurtigere, mere sikre og ikke mindst billigere konto-til-konto overførsler på og imellem de nordiske markeder.

Vil transformere betalingsindustrien 

Ambitionen er, at netværket kommer til at transformere betalingsindustrien og den måde pengestrømmene flyder mellem forbrugere, erhvervsliv, samfund. Første trin i processen bliver opbygning af den underliggende betalingsinfrastruktur, og herefter vil der blive fokuseret på at skabe nye typer af produkter og services med den nye platform.

"Med dette spændende partnerskab kommer vi til at bygge et af verdens mest omfattende betalingsnetværk med straksbetalinger på tværs af landegrænser og med flere forskellige valutaer. Projektet er et tydeligt eksempel på Mastercards vision om at være en troværdig udbyder af de nyeste og mest innovative betalingsmuligheder. Samtidig udvikler vi med projektet vores position inden for straksoverførsler i bankerne," fortæller Mastercards europæiske topchef, Javier Perez,

Han påpeger samtidig, at Norden har en stærk teknologisk position sammenlignet med resten af verden:

Store perspektiver

Lars Sjögren, der er adm. direktør i P27, ser store perspektiver for samarbejdet:

"Nu kommer vi til at se store forandringer på betalingsområdet. Ved at gå sammen på tværs af de nordiske markeder, får vi mulighed for at udvikle lynhurtige betalingsløsninger, som landene hver især ikke ville have haft mulighed for at udvikle på egen hånd. Norden kan se frem til at få en førende betalingsinfrastruktur med de højeste standarder, når det kommer til sikkerhed og effektivitet, og det vil booste innovationen og væksten i hele regionen."

Mastercard vandt aftalen om at etablere P27's betalingsplatform foran Nets og 13 andre konkurrenter. 

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display