AP Pension fyrer direktionsmedlem: "Der var behov for at udvide og ændre i sammensætningen af vores direktion"
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 10.37 - Bestyrelsen i AP Pension har besluttet at rokere rundt i direktionen og sige farvel til Jesper Bjerre, der indtil nu har været driftsdirektør og medlem af den øverste direktion. 

Det skriver pensionsselskabet i en meddelelse. 

"AP Pension er inde i en rivende udvikling, hvor blandt andet massiv præmievækst, kundetilgang og købet af Skandia Danmark fylder meget. I forlængelse af dette har bestyrelsen besluttet at ændre i direktionen, hvilket
betyder et farvel til Jesper Bjerre, der efter knap to år fratræder, mens Sara Brinks Larsen og Henrik Engmark, der begge er ansat i AP Pension, indtræder i den øverste direktion, som fremover består af fire personer," lyder det i meddelelsen. 

Jesper Bjerre har i de seneste to år bl.a. været med til at drive pensionsselskabets salgs-, it- og projektafdelinger. 

"Han har på den måde spillet en vigtig rolle i den udvikling, vi i AP Pension har været igennem. AP Pension står i dag i en anden situation, end vi gjorde for to år siden, og vi har derfor i bestyrelsen vurderet, at der
var behov for at udvide og ændre i sammensætningen af vores direktion," udtaler Niels Dengsø Jensen, bestyrelsesformand i AP Pension. 

Sara Brinks Larsen har været ansat i AP Pension i mange år og har senest været direktør for koncernanliggender og strategi, mens Henrik Engmark bl.a. har været ansvarlig for integrationen af Skandia, som AP Pension købte sidste år og fik 93.000 nye kunder til og en formue på mere end 30 mia. kr. 

Før han kom til AP Pension i maj sidste år, var Henrik Engmark driftsdirektør i auktionshuset Lauritz.com, hvor han også har været medlem af bestyrelsen, indtil han i dag har meddelt sin afgang.

"Henrik Engmark står over for at indtræde i en ny rolle, som ikke er forenelig med eksternt bestyrelsesarbejde," skriver Lauritz.com i en meddelelse onsdag morgen.

Ændringerne betyder, at direktionen nu består af adm. direktør Bo Normann Rasmussen, matematisk direktør Thomas Møller, direktør for corporate affairs Sara Brinks Larsen og Henrik Engmark som driftsdirektør. 

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display