Danske Bank udnævner ny topchef
Danske Banks bestyrelse har efter ni måneders jagt ansat hollandske Chris Vogelzang som ny topchef. Han har første dag i banken 1. juni.
Foto: Bloomberg
Finans Af
Danske Banks bestyrelse har efter ni måneders jagt ansat hollandske Chris Vogelzang som ny topchef. Han har første dag i banken 1. juni.

Den nuværende midlertidige adm. direktør Jesper Nielsen, der har styret banken siden Thomas Borgen gik af i september 2018 i forbindelse med hvidvasksagen, vil fortsætte i sit job som chef for Banking DK og medlem af direktionen. 

Chris Vogelzang har flere års ledelseserfaring fra den finansielle sektor med i bagagen. Han var fra 2000-2017 ansat i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN AMRO. De sidste otte år som medlem af bankens direktion med ansvar for de globale retail- og private banking-aktiviteter. 

Siden han stoppede i ABN AMRO har han været konsulent for bl.a. Boston Consulting Group og Blackstone og haft bestyrelsesposter i Holland og Storbritannien. Han startede sin karriere i Royal Dutch Shell Group i 1988.

Finansiel tyngde

Bestyrelsesformand Karsten Dybvad understreger i meddelelsen Vogelzangs finansielle tyngde.

"Jeg er glad for på vegne af bestyrelsen at kunne præsentere Chris Vogelzang som ny adm. direktør. Han har solid ledelsesmæssig og forretningsmæssig erfaring fra bankvirksomhed og har igennem sin karriere håndteret svære udfordringer og leveret gode resultater. Det gør ham godt rustet til at stå i spidsen for Danske Bank," siger Danske Banks bestyrelsesformand Karsten Dybvad. 

"Vi står over for en stor opgave med at fortsætte genopbygningen af tilliden til banken og samtidig udvikle vores forretning i takt med kundernes forventninger og den teknologiske udvikling, så vi fortsat kan være en førende bank i Norden," fortsætter han.

Chris Vogelzang flytter fra Holland til Danmark og glæder sig til udfordringen.

"Jeg er meget glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig. Trods de aktuelle udfordringer har Danske Bank alle forudsætninger for også i fremtiden at være en stærk, konkurrencedygtig bank, der skaber værdi for alle sine interessenter. Danske Bank spiller som den største bank i Danmark og en af de førende finansielle institutioner i Norden en vigtig rolle ikke bare for sine mange kunder og investorer, men også for samfundet. Jeg glæder mig til at tage fat på opgaverne sammen med mine 21.000 nye kolleger," udtaler Chris Vogelzang.

Med Chris Vogelzang vil Danske Banks direktion fra 1. juni 2019 se ud som følger:

Chris Vogelzang, administrerende direktør

Christian Baltzer, bankdirektør og Chief Financial Officer

Carsten Rasch Egeriis, bankdirektør og chef for Group Risk Management

Frederik Gjessing Vinten, bankdirektør og chef for Group Development            

Glenn Söderholm, bankdirektør og chef for Banking Nordic 

Jacob Aarup-Andersen, bankdirektør og chef for Wealth Management

Jakob Groot, bankdirektør og chef for Corporates & Institutions

Jesper Nielsen, bankdirektør og chef for Banking DK

Jim Ditmore, bankdirektør og chef for Group Services & Group IT (COO)

Philippe Vollot, bankdirektør og Chief Compliance Officer

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard
Cxense Display