EY afviser overtrædelse af hvidvasklov ved Danske Bank-revision
Foto: Steven Achiam/Arkiv
Finans Af
Revisionsselskabet EY afviser at have gjort noget forkert i revideringen af regnskabet fra Danske Bank i 2014.

 Det sker efter Erhvervssstyrelsen fredag har meldt EY til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale Bagmandspolitiet.

"EY har samarbejdet fuldt ud med Erhvervsstyrelsen siden oktober 2018 og gjort alle relevante informationer om revisionen tilgængelige. EY foretog den rapportering, som vi efter gældende lovgivning var forpligtet til, og vi vil samarbejde fuldt ud med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet i den videre undersøgelse," skriver kommunikationschef i EY, Michael Basland i en mail til Børsen. 

Erhvervsstyrelsen vurderer, at EY i forbindelse med revideringen af årsregnskabet for Danske Bank i 2014 blev bekendt med oplysninger, som førte til, at EY burde have foretaget nærmere undersøgelser, samt foretaget underretning til hvidvasksekretariatet 

Undersøgelse er endnu ikke afsluttet

Det har altså nu ført til, at styrelsen har anmodet Bagmandspolitiet om at starte en politimæssig efterforskning af, om hvidvaskloven er overtrådt.

Samtidig skriver Erhvervsstyrelsen, at undersøgelsen af dele af revisionen af Danske Banks års- og koncernregnskab for 2014 endnu ikke er afsluttet.

Fra 2007 til 2013 var KPMG revisor for den danske storbank. Men i 2014 blev KPMG og Ernst & Young fusioneret og pga. en forældelsesfrist på fem år er der derfor ikke blevet set nærmere på revisionen af banken før 2014. 

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display