Danske Banks revisor meldt til Bagmandspolitiet i hvidvasksag
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Finans Af
Opdateret kl. 10.42 - Erhvervsstyrelsen melder nu Danske Banks revisor Ernst & Young til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale Bagmandspolitiet. 

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse. 

I oktober satte Erhvervsstyrelsen gang i en undersøgelse af dele af revisionen af Danske Banks koncernregnskab for 2014, hvor Ernst & Young afgav revisionspåtegning. 

I den forbindelse har styrelsen undersøgt, om revisionskæmpen har levet op til kravene i hvidvaskloven. 

"Det er Erhvervsstyrelsens vurdering, at EY (Ernst & Young, red.) i forbindelse med revisionen af Danske Bank A/S' års- og koncernregnskab for 2014 blev bekendt med oplysninger, som fører til, at EY burde have foretaget nærmere undersøgelser, samt foretaget underretning til Hvidvasksekretariatet," lyder det i pressemeddelelsen. 

 Det har altså nu ført til, at styrelsen har anmodet Bagmandspolitiet om at starte en politimæssig efterforskning af, om hvidvaskloven er overtrådt. 

Samtidig skriver Erhvervsstyrelsen, at undersøgelsen af dele af revisionen af Danske Banks års- og koncernregnskab for 2014 endnu ikke er afsluttet. 

Fra 2007 til 2013 var KPMG revisor for den danske storbank. Men i 2014 blev KPMG og Ernst & Young fusioneret og pga. en forældelsesfrist på fem år er der derfor ikke blevet set nærmere på revisionen af banken før 2014. 

I september sidste år viste Danske Banks egen undersøgelse af hvidvasksagen, at der i alt strømmede ca. 1500 mia. kr. gennem udenlandske kunder i perioden 2007-2015.

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler