Eksperter: Danske Bank mangler 50 mia kroner i polstring
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Finans Af
I kølvandet på hvidvasksagen står Danske Bank dårligt rustet til at modstå en ny finanskrise, og aktionærerne bør skyde 50 mia. kr. i banken ifølge beregninger fra to bankeksperter. Ellers kan regningen havne hos den danske stat eller storaktionæren A.P Møller Holding.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge de to bankeksperter Johannes Raaballe og Anders Grosen fra Aarhus Universitet er Danmarks største bank i løbet af de seneste år blevet markant dårligere rustet til at modstå en ny krise, og banken er ifølge de to lektorers beregninger i dag ikke bedre polstret, end den var op til finanskrisen i 2008.

"Danske Banks soliditetsproblem risikerer som i 2008 at blive et problem for det danske samfund. Omhu kræver således, at aktionærer snarest skyder 50 mia. kroner ind i Danske Bank," siger Johannes Raaballe til Berlingske Business.

Opfordringen er ifølge avisen opsigtsvækkende, fordi både Nationalbanken og Finanstilsynet tidligere har konstateret, at banksektoren er blevet markant bedre kapitaliseret siden finanskrisen.

Økonomidirektør i Danske Bank, Christian Baltzer, mener da heller ikke, at eksperternes opgørelse giver et retvisende billede af bankens kapitalposition, og henviser til en stresstest fra november, som viste, at Danske Bank er robust selv i tilfælde af et hårdt økonomisk tilbageslag.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display