Nets vinder Nemid-afløser - kontrakt til 939 mio kr
Bo Nilsson, der er topchef i Nets
Foto: Scanpix - Liselotte Sabroe
Finans Af
Betalingskæmpen Nets, der bla. ejer dankort og Betalingsservice, har vundet udbuddet af afløseren for Nemid - kaldet Mitid. Det er en kontrakt til en værdi af 939 mio. kr. for udvikling og en driftsperiode på 10 år med mulighed for to års forlængelse.

Det fremgår af en meddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen fredag 

Der er nu taget et afgørende skridt på vejen mod en fremtidssikret digital identitetsinfrastruktur på tværs af den offentlige og private sektor i Danmark: Kontrakten om udvikling og drift af Mitid er underskrevet. Nets Danid har leveret tilbuddet med det bedste forhold mellem kvalitet, leveringssikkerhed og pris, og er derfor valgt som leverandør.

Mitid skal være et stærkt fundament i fremtidens digitale Danmark

"Med Mitid sørger vi for, at den nationale, digitale infrastruktur også fremadrettet vil være et stærkt fundament for det digitale Danmark. Samtidig sikrer vi, at brugerne fortsat kun har ét sikkert, digitalt ID, som de er trygge ved at bruge. Det er en vigtig brik i den gode relation mellem offentlige myndigheder, borgere og virksomheder," siger direktør i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg.

"Vi har i dag skrevet under på en kontrakt om danskernes digitale nøgle de næste mange år frem. Kontrakten er resultatet af de sidste knap tre års samarbejde mellem den offentlige sektor og bankerne i Danmark, som er gået sammen i et unikt partnerskab om at udvikle og drifte fremtidens digitale løsning til identifikation. Vi glæder os til for alvor at komme i gang med udviklingen og implementeringen, som vil blive til gavn for hele samfundet," siger digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen.

Ifølge planen vil Mitid blive lanceret i sommeren 2021. Brugerne flyttes fra Nemid til Mitid over en periode på 9 måneder. Mens Mitid tages i brug, vil Nemid og Mitid fungere side om side. Nemid lukker, når Mitid er fuldt indfaset i 2022.

Vi siger farvel til nøglekortet

Når den nye løsning bliver taget i brug, vil det være uden nøglekortet i den pap-version, som vi kender i dag.

Med Mitid kommer der i stedet andre måder at logge ind med sit digitale ID. Det vil blandt andet blive i form af en app, ligesom den populære Nemid nøgleapp. Der kommer også en række andre muligheder, eksempelvis fysiske løsninger til dem, som foretrækker det eller har særlige behov.

Da udviklingen af det nye Mitid først igangsættes nu, har de forskellige muligheder ikke fået navn og endelig form.

Der er endnu et par år til overgangen fra Nemid til Mitid. Alle borgere og virksomheder vil få grundig information om, hvordan man går fra den ene løsning til den anden. De forskellige typer af brugere vil blive guidet nemt og sikkert gennem transformationen, så alle kommer godt over på deres nye Mitid.

Fokus på sikkerhed og fleksibilitet

Mitid bliver opbygget af mindre dele, som gør systemet mere fleksibelt end det nuværende Nemid.

"Den ukendte fremtid kræver et fleksibelt system som Mitid, fordi det løbende kan tilpasses både muligheder og trusler," skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Der var tre bydere på Mitid, Gemalto, Nets og DXC.

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler