Medie: Finanskæmper vil indskærpe brugen af lyssky handelsværktøjer
Foto: Brendan McDermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Finans Af
Flere af de store amerikanske banker og hedgefunde skal nærme sig en aftale, der vil begrænse brugen af nogle af de værktøjer, som var medvirkende til den seneste finanskrise.

Ifølge Bloomberg News, der henviser til viden fra anonyme kilder, er flere finansgiganter - herunder Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Apollo Global Management og Ares Capital - efter flere måneders forhandlinger blevet enige om en aftale, der har til hensigt at ændre praksis omkring brugen af blandt andet de såkaldte Credit Default Swaps (CDS'er), som er en slags forsikring, mod at et lån kollapser.

Netop CDS'er og bankernes heftige brug af samme var medvirkende til den finanskrise, der begyndte i 2008 og varede flere år fremefter.

Nogle af de kilder, som Bloomberg News har talt med, fortæller, at brancheorganisationen International Swaps and Derivatives Association formentlig vil foreslå en ændring omkrigen brugen af eksempelvis CDS'er i løbet af denne uge.

Bloomberg News skriver, at selv om det for selskaberne bliver frivilligt at deltage, og der fortsat mangler regulering på området, så kan selskaber, der nægter at blive en del af det større samarbejde, få svært ved at finde handelspartnere i fremadrettet.

En aftale vedrørende ændringer på området kan blive færdiggjort inden for de næste få måneder, og ifølge Bloomberg News vil ændringerne gælde for nye CDS-kontrakter, ligesom eksisterende aftaler også kan blive berørt.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display