Fed-chef indikerer pause i renteforhøjelser hen over flere møder
Foto: Keith Bedford / Reuters / Ritzau Scanpix
Finans Af
Det vil måske tage beslutningstagerne adskillige møder at vurdere, om trusler mod den amerikanske økonomi vil fordampe eller i højere grad hæmme væksten i 2019.

Det sagde Eric Rosengren, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Chicago, tirsdag i en tale i Boston ifølge Bloomberg News.

- Der er en risiko for, at mere udtalt opbremsning i resten af verden kan hæmme USA's vækst, mere end jeg forudser, sagde Eric Rosengren tirsdag, hvor han ligeledes understregede, at han fortsat venter en vækst på lidt over 2 pct. i 2019.

Det er blandt andet tvivl om Kinas svagere vækst, brexit og europæiske banker, der kan påvirke fremtidsudsigterne.

- Det kommer måske til at tage adskillige møder i Federal Reserves rentekomité, FOMC, før centralbankens beslutningstagere har et klarere billede af, hvorvidt risiciene bliver virkelighed. Det er en god tid for beslutningstagere til at være tålmodige og tage sig tid til at evaluere risiciene, sagde Eric Rosengren.

Uro på finansmarkederne og de seneste økonomiske nøgletal har den senere tid fået flere Federal Reserve-chefer til at mane til besindighed.

Også Federal Reserve-topchef Jerome Powell har understreget centralbankens intention om at være tålmodighed, i forhold til at beslutte hvornår den igen skal pille ved renterne.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display