USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år
Den amerikanske centralbank.
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Finans Af
Et flertal af cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ønskede på det seneste rentemøde den 29. og 30 januar, at banken i løbet af 2019 stopper for reduktionen af dens balance.

Det fremgår af referatet af rentemødet, som onsdag blev offentliggjort.

- Næsten alle deltagerne mente, at det ville være ønskeligt at inden længe annoncere en plan for at stoppe reduktionen i Federal Reserves aktiver senere i år, hedder det i referatet.

- En sådan meddelelse ville skabe mere sikkerhed omkring processen for at færdiggøre normaliseringen af størrelsen på Federal Reserves balance.

I forbindelse med finanskrisen i 2008 indledte den amerikanske centralbank et historisk opkøb af amerikanske stats- og realkreditobligationer for at holde en hånd under markedet, og balancen toppede i 2015 med en beholdning på omkring 4500 mia. dollar, hvilket var fem gange mere end tiden før finanskrisen.

Siden oktober 2017 har centralbanken dog valgt ikke at geninvestere alle midlerne, når obligationer i bankens beholdning udløb og blev indfriet, og det har bragt beholdningen ned til omkring 4000 mia. dollar via månedlige reduktioner på maksimalt 50 mia. dollar - og for tiden med 40 mia. dollar om måneden.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler



Cxense Display