Nets vil selv regulere dankortpriser
Foto: Erik Jepsen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Finans Af
Dankortejeren Nets vil droppe faste priser på dankortbetaling. I stedet vil selskabet selv have lov til at fastsætte prisen, som fysiske butikker skal betale, når kunder betaler med dankortet.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Jeppe Juul-Andersen, der er direktør for dankortet i Nets, kalder det ufleksibelt, at priserne styres af regeringen.

- I et betalingsmarked, der udvikler sig så hurtigt, som vi ser, er det relativt ufleksibelt at være låst til, at priserne er noget, som styres politisk fra Christiansborg, siger direktøren til Jyllands-Posten Erhverv.

Meldingen vækker ikke jubel hos Dansk Erhverv. Organisationens markedsdirektør, Henrik Hyltoft, begrunder utilfredsheden med, at dankortprisen for netbutikker i dag er dobbelt så høj som i fysiske butikker, og at organisationen derfor takker nej til "fri leg med dankortpriserne".

Begejstringen er heller ikke til at finde hos Dansk Detail, hvor den administrerende direktør, Jens Birkeholm, siger til Jyllands-Posten, at man "ikke har brug for frie dankortpriser" af frygt for prisstigninger, hvis Nets selv administrerer priserne.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Shack Pedersen, er åben for, at Nets lufter idéen om frie dankortpriser, men siger til avisen, at han ikke kan gennemskue, "om det bare handler om at give Nets en blankocheck".

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har ikke ønsket at kommentere Nets' forslag.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler