PKA-boss stopper: Jagt på afløser sat i gang
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Et af landets største pensionsselskaber skal næste år have ny topchef. Det oplyser PKA i en pressemeddelelse.

"Jeg har været meget glad for at stå i spidsen for PKA i så mange år, og jeg er stolt af det, vi har opnået. PKA er i dag i en stærk position, hvor vi skaber stor værdi for medlemmerne samtidig med, at vi gør en positiv forskel for vores omgivelser gennem vores investeringer," skriver Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Af samme grund har jeg vurderet, at det er det rette tidspunkt at lægge en plan for, hvornår jeg skal give opgaven videre. Derfor har jeg aftalt med formandskabet i PKA A/S, at jeg i forbindelse med, at jeg fylder 66 år i foråret 2020, fratræder som administrerende direktør."

Adm. direktør i PKA Peter Damgaard Jensen træder tilbage fra posten til april 2020 efter 19 år i spidsen for pensionsselskabet, da den 64-årige direktør har valgt at gå på pension til næste forår, hvor han fylder 66 år.

På jagt efter afløser

PKA's bestyrelse sætter nu gang i en proces for at finde Peter Damgaard Jensens afløser. 

"Peter har været helt central i den positive udvikling, PKA har gennemgået. Han har stået i spidsen for et PKA, der i dag står stærkere end nogensinde både, når det kommer til antal medlemmer, værdiskabelse og ansvarlighed. Jeg sætter derfor pris på den gode dialog, vi har haft om beslutningen, samt at Peter har valgt at fortsætte frem til april næste år, så vi har god tid til at finde den helt rigtige afløser," skriver Stephanie Lose, der er bestyrelsesformand for PKA, i meddelelsen.

PKA forvalter en samlet formue på 275 mia. kr. for 300.000 medlemmer inden for social- og sundhedsområdet. De fleste er medlemmer i kraft af deres overenskomster, men PKA har de seneste år også så småt bevæget sig ind på firmapensionsområdet.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display