Handelsbankens danske afdeling taber toplinje - men overskuddet øges
Foto: Henning Bagger/Arkivfoto/Ritzau Scanpix
Finans Af
Handelsbankens danske forretning øgede sit samlede overskud i 2018 markant, efter at fjerde kvartal bød på et stort fald i nedskrivningerne på udlån.

Til gengæld bakkede indtægterne på toplinjen som følge af pres på renteindtægterne.

Samlet fik banken et overskud på 739 mio. kr. sidste år mod et plus på 555 mio. kr. året før. I fjerde kvartal tjente Handelsbankens danske enhed 134 mio. kr. mod et tab på 68 mio. kr. i de sidste tre måneder af 2017.

- Vi har i 2018 set en positiv forretningsmæssig udvikling med god efterspørgsel og øgede forretningsvolumener på både privatområdet og erhvervsområdet. Den samlede udlånsvækst var på 4 pct., mens indlånsvæksten var på 7 pct. Resultatet steg med 33 pct. som følge af en solid kreditkvalitet, siger Lars Moesgaard, de rer administrerende direktør for Handelsbanken Danmark, i regnskabet.

Fremgangen kan særligt tilskrives et stort fald i nedskrivningerne på udlån, der bakkede til 1 mio. kr. fra 291 mio. kr. i fjerde kvartal 2017.

Til gengæld tabte Handelsbanken Danmark indtægter på toplinjen i oktober, november og december sidste år, hvor renteindtægterne faldt til 305 mio. kr. fra 333 mio. kr. i samme periode året før.

Gebyrindtægterne steg til 93 mio. kr. fra 88 mio. kr., og da både kursreguleringerne og de øvrige indtægter udviklede sig fladt, kan de samlede indtægter i fjerde kvartal opgøres til 418 mio. kr. mod 441 mio. kr. i fjerde kvartal 2017.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display