Fransk storbank sænker forventninger og sætter gang i ny spareplan
Foto: Alessandro Bianchi/ Reuters / Ritzau Scanpix
Finans Af
Den franske storbank BNP Paribas tabte penge i sin investeringsafdeling i slutningen af sidste år, og det får banken til at sænke de langsigtede forventninger frem mod 2020.

Samtidig har banken planer om at sætte gang i et nyt spareprogram. Målet er at spare yderligere 600 mio. euro, og der vil særligt blive fokuseret på netop investeringsbankens omkostninger, skriver Bloomberg News, efter at banken onsdag morgen har offentliggjort sit regnskab for fjerde kvartal.

Storbanken har allerede tidligere lanceret et spareprogram, og nu er målet for programmet altså blevet løftet til 3,3 mia. euro fra tidligere 2,7 mia. euro.

BNP Paribas fremhæver ekstreme markedsbevægelser og en svag efterspørgsel fra kunderne som nogle af årsagerne til, at banken vil gå i gang med at skære forretningen lidt mere til.

Ifølge Bloomberg News venter BNP Paribas nu en årlig omsætningsvækst på mindst 1,5 pct. i årene frem mod 2020, og det er et fald fra den tidligere forventning om en vækst på 2,5 pct.

I fjerde kvartal landede bankens samlede indtægter på 10,16 mia euro, og det er lidt under analytikernes forventning om indtægter på 10,26 mia. euro, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Banken foreslår desuden som ventet at udbetale et udbytte på 3,02 euro per aktie.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display