Jyske Bank vil sælge datterbank i Gibraltar: "Bedre at andre tager over fremadrettet"
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Jyske Bank vil sælge sin datterbank i Gibraltar og er i dialog med flere købere, ifølge Jens Lauritzen, der er direktør for private banking i Jyske Bank. 

Salget sker som en konsekvens af, at banken efter opkøbet af realkreditselskabet BRFKredit har skiftet strategi og nu fokuserer på danske kunder. 

 Jens Lauritzen, der i øjeblikket befinder sig i Gibraltar, siger til Børsen, at banken er i dialog med flere interesserede købere, men vil ikke oplyse et prisniveau for datterbanken.

Beslutningen om at sælge datterbanken i Gibraltar kommer, da Jyske Bank ønsker strategisk at fokusere på kunder i Danmark. Banken vil desuden samle alle sine internationale private banking-aktiviteter i København

"Vi har haft overvejelser om, hvorvidt vi er den rigtige ejer fremadrettet, og da vores strategi i banken tager udgangspunkt i vores kunder i Danmark, men den i Gibraltar primært er målrettet de kunder, vi har der, tror vi, det er bedre at andre tager over fremadrettet," siger Jens Lauritzen.

Han forventer, at der kan laves due diligence af de interesserede købere i februar. 

"Er de stadig interesserede, så vil vi lave forhandlinger i marts, og forhåbentligt afslutte det i slutningen af marts," siger han. 

Jens Lauritzen håber på, at salget er endeligt afsluttet i år. Kunderne i Gibraltar sælges ligeledes.

Medvirkende til beslutningen om at sælge datterbanken har også været situationen omkring Brexit, hvor Gibraltar følger Storbritannien ud af den europæiske union og dermed forventeligt bliver underlagt anden lovgivning end den øvrige Jyske Bank-koncern.

Ifølge Jyske Bank har datterbanken på Gibraltar en markedsandel på ca. 40 pct. blandt lokalsamfundets erhvervskunder og 15 pct. blandt de lokale private banking- og privatkunder.

Jyske Bank har haft forretning på Gibraltar siden 1986.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display