Finans Af
I fravær af konkret nyt fra de seneste tre dages handelsforhandlinger mellem USA og Kina blev den optimisme, forhandlingerne havde motiveret ugens første dage, torsdag afløst af bekymring i aktiemarkedet. Det afledte rentefald i takt med at investorerne søgte mod sikre havne.

Yderligere usikkerhed blev motiveret af budgetkrisen i USA mellem Repræsentanternes Hus og præsidenten Donald Trump.

Og allerede før de europæiske markeder åbnede gav skuffende kinesiske inflationstal mismod og dermed rentefald. De kinesiske forbruger- og producentpriser dykkede markant i december, og stigningstakten lå samtidig langt under økonomernes forventninger. Det tyder på yderligere nedadgående pres på den kinesiske vækst.

Torsdag lukkede renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 0,17 pct som var 1 basispoint lavere end såvel lukkeniveauet onsdag som åbningsniveauet torsdag morgen. Midt på eftermiddagens var renten ned i 0,16 pct. som er det laveste niveau for den tiårige statsobligation siden den blev lanceret som den toneangivende for snart to år siden.

Tilsvarende sås rentefald på 2 basispoint i Tyskland og på 4 basispoint i Paris ved dansk lukketid, mens den amerikanske rente på samme tidspunkt var steget lige under 1 basispoint.

/ritzau/FINANSForsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display