Finans Af
I fravær af konkret nyt fra de seneste tre dages handelsforhandlinger mellem USA og Kina blev den optimisme, forhandlingerne havde motiveret ugens første dage, torsdag afløst af bekymring i aktiemarkedet. Det afledte rentefald i takt med at investorerne søgte mod sikre havne.

Yderligere usikkerhed blev motiveret af budgetkrisen i USA mellem Repræsentanternes Hus og præsidenten Donald Trump.

Og allerede før de europæiske markeder åbnede gav skuffende kinesiske inflationstal mismod og dermed rentefald. De kinesiske forbruger- og producentpriser dykkede markant i december, og stigningstakten lå samtidig langt under økonomernes forventninger. Det tyder på yderligere nedadgående pres på den kinesiske vækst.

Torsdag lukkede renten på den tiårige toneangivende danske statsobligation i 0,17 pct som var 1 basispoint lavere end såvel lukkeniveauet onsdag som åbningsniveauet torsdag morgen. Midt på eftermiddagens var renten ned i 0,16 pct. som er det laveste niveau for den tiårige statsobligation siden den blev lanceret som den toneangivende for snart to år siden.

Tilsvarende sås rentefald på 2 basispoint i Tyskland og på 4 basispoint i Paris ved dansk lukketid, mens den amerikanske rente på samme tidspunkt var steget lige under 1 basispoint.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display