Danske Banks renteomkostninger ser ud til at vokse efter hvidvasksag
Danske Bank risikerer en stor ekstraregning på finansiering gennem obligationssalg som følge af hvidvaskskandalen i banken. (Arkivfoto)
Foto: Arkivfoto/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Finans Af
De seneste meldinger fra Danske Banks auktion over dollarobligationer tyder på, at hvidvasksagen kommer til et koste banken et større millionbeløb i ekstra omkostninger til at finansiere sig.

Danske Bank startede onsdag med at tage imod ordrer fra investorer, der var interesseret at købe selskabets nye tre- og femårige dollarobligationer.

Papirerne blev ifølge Financial Times i første omgang udbudt til renter omkring 280-310 basispoint over renten på amerikanske statsobligationer med en tilsvarende løbetid.

Ifølge finansavisen er prisen omkring 2,5 gange højere end de 120 basispoint, Danske Bank måtte lægge oven i renten på en tilsvarende amerikansk statsobligation, da banken sidst udbød dollarobligationer i juni 2018.

Selve afregningsprisen er dog ikke endeligt fastsat, og Danske Bank har efterfølgende bekræftet over for Finanswatch, at banken har udskudt det planlagte salg af obligationer for op mod 20 mia. kr. efter den seneste runde af nyt i relationen til hvidvasksagen.

Blandt andet har finansmanden Bill Browder meddelt, at han vil præsentere ny information i hvidvasksagen torsdag. Desuden er Danske Bank blevet sagsøgt i USA af en amerikansk pensionskasse, der vil kompenseres for sine tab i forbindelse med sagen.

I Sydbank peger bankanalytiker Mikkel Emil Jensen på, at aktieanalytikere i vid udstrækning allerede har indregnet, at Danske Bank vil få ekstraomkostninger til at finansiere sig som følge af hvidvasksagen.

"Så det er ikke en katastrofe for Danske Bank, men det er noget, der lægger et pres på de i forvejen pressede marginaler," siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Et slag på tasken indikerer ifølge Mikkel Emil Jensen, at de ekstra finansieringsomkostninger kan koste Danske Bank et mindre trecifret millionbeløb i år.

Men tallet er usikkert, da Danske Bank for det første kan skubbe noget af sit obligationssalg til senere. Desuden kan den ekstrarente, som banken skal betale, vise sig at falde hen ad vejen.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display