Danske Bank sagsøgt af pensionskasse i USA i hvidvasksag
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen / Ritzau Scanpix
Finans Af
Danske Bank er blevet sagsøgt af en amerikansk pensionskasse, som følge af tab relateret til sagen om hvidvask af store summer gennem bankens filial i Estland.

Det skriver Bloomberg News.

Sagen er rejst af pensionskassen The Plumbers & Steamfitters Local 773 Pension Fund, som påstår, at det som følge af sagen har tabt penge på såkaldte ADR -certifikater, som giver mulighed for at investere i Danske Bank-aktiens udvikling på det amerikanske aktiemarked.

Fonden søger ifølge Bloomberg at repræsentere alle købere af Danske Banks ADR'er i perioden fra 9. januar 2014 til 23. oktober 2018, i en sag indbragt til den føderale domstol på Manhattan i New York.

Det er den første sag af sin slags mod Danske Bank skriver nyhedsbureauet.

Sagen kommer måske ikke som den store overraskelse, efter at det tidligere har været fremme, at et amerikansk advokatfirma var i gang med at forberede et gruppesøgsmål mod banken på vegne af investorer.

Dagbladet Børsen skrev i november, at det amerikanske advokathus U.S Market Advisors Law Group PLLC (USMA) var ved at forberede indberetningen af et søgsmål mod Danske Bank for brud på lovgivningen.

- Det foreslåede gruppesøgsmåls klagepunkt hævder, at Danske Bank har krænket føderal værdipapirlovgivning i forbindelse med den igangværende undersøgelse af hvidvaskskandalen, skrev USMA i en pressemeddelelse ifølge Børsen.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display