Peter Straarup stopper i A.P. Møller-bestyrelser
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Opdateret 13:24 med kommentar fra A.P. Møller Holding - Den tidligere topchef i Danske Bank Peter Straarup stopper som bestyrelsesmedlem i A.P. Møller Holding og A.P. Møller Fonden.

Det fremgår af cvr-registret, at den 67-årige Peter Straarup er trådt ud af bestyrelsen i A.P. Møller Holding 31. december 2018.

Han er desuden fratrådt som næstformand for Mærsk-familiens almenfond, hvilket ifølge registret skete den 29. november.

Næstformand siden 2012

Peter Straarup har siddet i bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, der er hovedaktionær i Mærsk-koncernen, siden sommeren 2012. Næstformandsposten overtog han senere samme år efter Knud Sørensen, der også var Peter Straarups forgænger på posten som topchef i Danske Bank.

I bestyrelsen for A.P. Møller Holding sidder nu Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Lars-Erik Brenøe og Jan Leschly.

I bestyrelsen for A.P. Møller Fonden sidder Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Lars-Erik Brenøe, Johan Uggla, Ove Hornby og Alette Mærsk Mc-Kinney Sørensen.

"Jeg vil gerne takke Peter Straarup for hans betydelige indsats i A.P. Møller Fonden og A.P. Møller Holding i en tid, hvor både Fonden og vores virksomheder har gennemgået store forandringer," lyder det fra Ane M.M. Uggla, formand for A.P. Møller Fonden og A.P. Møller Holding, i en skriftlig udtalelse.

Af meddelelsen til CVR-registret fremgår, at det er Peter Straarup selv, der har valgt at udtræde af bestyrelserne.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display