Saxo Bank bekræfter interesse i hollandsk bank til 3,2 mia kr
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Finans Af
Saxo Bank har fredag aften bekræftet, at man er i samtaler med hollandske Binckbank om en venlig overtagelse for en pris på 6,35 euro per aktie.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Meldingen fra Saxo Bank følger i kølvandet af en artikel fra Bloomberg News tidligere fredag aften, om at Binckbank taler med flere bejlere, herunder Saxo Bank.

- Saxo Bank bekræfter, at den er i diskussioner med Binckbank N.V. om en mulig kombination af forretningerne gennem et venligt og anbefalet offentligt bud fra Saxo Bank for al udstedt og udestående aktiekapital i Binckbank til en budpris på 6,35 euro per aktie ved kontant betaling, hedder det i meddelelsen fra Saxo Bank.

Aktiekursen på Binckbank lukkede fredag aften i 4,72 euro, hvorfor der eventuelt vil være tale om en præmie på næsten 35 pct. Binckbanks markedskapital var fredag på 318,6 mio. euro eller tæt ved 2,4 mia. kr., hvorfor et bud til den omtalte pris per aktie samlet vil løbe op i 428,6 mio. euro eller knap 3,2 mia. kr.

Binckbank, der hører hjemme i Amsterdam, er en børsmægler, som udbyder handel med investeringspapirer via en online platform. I 2017 omsatte Binckbank for knap 149 mio. euro og fik et nettoresultat på 34,4 mio. euro. I første halvår af 2018 lød toplinjen på 75,9 mio. euro, mens bunden var på 21,9 mio. euro, ifølge data fra Bloomberg News.

Ny hovedaktionær i Saxo Bank i fjor

Hvis handlen går igennem, vil Saxo Bank øge sin tilstedeværelse på verdenskortet.

Bankens historie går tilbage til 1992, hvor den blev stiftet under navnet Midas Fondsmæglerselskab af Lars Seier Christensen og Kim Fournais.

Den skiftede navn til sit nuværende i 2001. Banken har 1500 ansatte i København samt en række storbyer rundt i verden - herunder London, Paris, Hong Kong og Tokyo.

Lars Seier Christensen solgte sidste år sine aktier i banken til det kinesiske selskab Geely Group, der nu ejer 52 procent af Saxo Bank.

Kim Fournais er fortsat direktør i banken og ejer omkring 25 procent af aktierne.

Desuden ejer finske Sampo Bank omkring 20 procent af banken, mens en række nuværende og tidligere medarbejdere sidder på de sidste.

/ritzau/

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways
Cxense Display