Ole Andersen erkender: "Det, der fandt sted i Estland, er ikke acceptabelt"
Afgående formand for Danske Bank, Ole Andersen.
Foto: Marie Bentzon
Den afgående formand i Danske Bank, Ole Andersen, har netop talt på Danske Banks ekstraordinære generalforsamling.

"Det der fandt sted i Estland er ikke acceptabelt," siger Ole Andersen om hvidvasksagen og fortsætter:

"Situationens alvor taget i betragtning, finder jeg det rigtigt, at det får konsekvenser for bestyrelsen og i særdeleshed formanden," siger Ole Andersen.

Formand siden 2011

Ole Andersen har været formand i Danske Bank siden 2011. I forbindelse med Danske Banks præsentation af konklusionerne fra deres egen undersøgelse, meldte han ud, at når arbejdet med at rydde op efter Danske Banks skandalesag var færdigt, så kunne han tillade sig at gå af.

Storaktionæren A.P. Møller Holdings tålmodighed holdt dog ikke længere end 48 dage, og i starten af november krævede de hans afgang og foreslog i stedet Karsten Dybvad som ny formand for bestyrelsen.

"Den meget ulykkelige og alvorlige sag har ført til at meget alvorligt tillidstab. Der venter et stort arbejde med at bygge tilliden op igen. Det er noget som jeg og bestyrelsen er meget kede af. Det er ikke acceptabelt, at banken ikke har været i stand til at dæmme op for problemerne og få ryddet ordentligt op," siger Ole Andersen.

Sammen med Karsten Dybvad har A.P. Møller Holding foreslået deres investeringsdirektør, Jan Thorsgaard Nielsen, som nyt bestyrelsesmedlem.

Ole Andersen sagde på generalforsamlingen, at han bakker fuldt op om de to kandidater.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display