Nykredit beklager manglende information til bestyrelse i udbyttesag: "Det er selvsagt en klar fejl"
Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix
Finans Af
I Nykredit beklager man nu, at man ikke har viderebragt bestyrelsen i Kapitalforeningen Investin Pro, information om, at en fond under foreningen blev benyttet til spekulation i udbytteskat.

 Det sker efter, at Nykredit i en større gennemgang ikke har fundet oplysninger, der viser, at bestyrelsen i Kapitalforeningen Investin Pro kendte til formålet med fonden på over 17 mia. kr., som Nordea brugte i kontroversielle udbyttehandler.

"Dermed må vi konstatere, at NPA (Nykredit Portefølje Administration, red.) ikke har viderebragt fyldestgørende viden til bestyrelsen i Investin Pro. Det er selvsagt også en klar fejl," siger Jens Theil, der er pressechef i Nykredit.

Er der nuværende medarbejdere i Nykredit, der ikke har viderebragt den viden?

"Det, vi kan konstatere er, at NPA ikke har viderebragt fyldestgørende viden til bestyrelsen i Investin pro. Det er selvsagt en klar fejl."

Så I vil ikke oplyse, om det er nuværende medarbejder i Nykredit, der er ansvarlige for den fejl?


"Det, jeg kan oplyse dig, er, at NPA ikke har viderebragt fyldestgørende viden til bestyrelsen i Investin Pro," siger Jens Theil.

I Nykredit oplyser man desuden, at man stadig er i gang med sin undersøgelse, men at man på nuværende tidspunkt ikke har fundet flere sager, end dem, der er offentligt kendt.

"Vi har heller ikke nogen forventning om at finde flere," siger Jens Theil.

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler