Jarlov bakker op om Finanstilsynets formand: Belastes ikke af Nordeas spekulation
Foto: Ritzau Scanpix/Philip Davali
Erhvervsminister Rasmus Jarlov mener ikke, at der er grund til at udtale kritik at Finanstilsynets formand, David Lando, i forhold til hans rolle som bestyrelsesmedlem i en kapitalforening, der blev benyttet til spekulation i udbytteskat.

Den udmelding kommer fra erhvervsministeren på et åbent samråd i Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget om Finanstilsynets formand, David Landos, rolle i Kapitalforeningen Investin Pro, der blev brugt af Nordea til spekulation i schweizisk udbytteskat i 2008. 

David Lando sad fra 2005 til 2011 i bestyrelsen for Investin Pro, der blev administreret af Nykredit. 

 "Jeg mener ikke, man kan lægge David Lando til last, at Nordea Danmark foretager spekulative forretninger udenfor foreningens regi," siger Rasmus Jarlov på samrådet. 

Ministeren mener derfor ikke, at sagen belaster Finanstilsynet.

"Jeg mener ikke, at sagen svækker Finanstilsynets troværdighed med de oplysninger, der ligger fremme," siger Rasmus Jarlov.

Minister: Inhabilitet er ikke et problem

I samrådet rejser formanden for Erhvervsudvalget, Morten Bødskov fra Socialdemokratiet, den problematik, at David Lando nu er inhabil i diskussioner om udbyttesagen.

"Udbyttesagen fylder ikke meget endnu i Finanstilsynets arbejde," svarer Rasmus Jarlov, der derfor ikke mener, at det er et stort problem for bestyrelsen.

Ministeren mener heller ikke, at der er huller i redegørelsen, selvom et medlem af Erhvervsudvalget fremhæver, at fonden var mange gange større, end de andre fonde i Investin Pro, og alligevel bliver kaldt "sædvanlig" af David Lando.

"Jeg har fået en redegørelse, hvor jeg ikke kan se huller i, og som jeg mener er troværdig," siger Rasmus Jarlov.

Han oplyser desuden, at ministeriets folk har faktatjekket dokumentationen fra David Lando.

 "Jeg har spurgt David Lando, om det var muligt at se dokumentation for bestyrelsesreferaterne, og jeg har ikke selv har lejlighed til at se dem, men embedsfolk har set dele af dem, uden jeg tør redegøre for, hvilke dele. Derfor har jeg grund til at tro, at redegørelsen er korrekt," siger Rasmus Jarlov.


Beder ministeren om at lægge bestyrelsesreferater frem

Medlem af erhvervsudvalget for Socialdemokraterne, Peter Hummelgaard Thomsen spørger under samrådet ministeren til, om han vil lægge bestyrelsesreferaterne for Kapitalforeningen Investin Pro frem, så enhver tvivl om David Lando kan blive fejet af vejen. 

Men dette mener Rasmus Jarlov ikke, at Folketinget har mulighed for at kræve af David Lando.

"Jeg er ikke i stand til at fremlægge dem, fordi vi ikke har rådighed over. Men jeg er heller ikke sikker på, vi har bemyndigelse til at kræve at få dem, så jeg har ikke viden om, at vi har hjemmel til at få dokumenterne," siger Rasmus Jarlov. 


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler