Nationalbanken: Stresstest viser de største banker overholder krav
Jens Rohde, direktør i Nationalbanken.
Foto: Ritzau Scanpix
Finans Af
De store banker overholder kravene til kapital, viser den halvårlige stresstest af den danske banksektor, som Nationalbanken står for.

Stresstesten viser blandt andet, at de systemisk vigtige banker har kapital nok til at modstå et hårdt recessionsscenarie. Enkelte er dog tæt på at overskride de bufferkrav på cirka 3. pct.point, der ligger oven i minimumskravet, oplyser Nationalbanken.

- Hvis bufferkravet overskrides, indtræder en række begrænsninger, for eksempel i forhold til udbyttebetalinger og betaling af rente på hybride kapitalinstrumenter. Det kan svække bankernes mulighed for at hente ekstern finansiering på de finansielle markeder på et tidspunkt, hvor finansiering i forvejen er svært tilgængelig, skriver banken.

For de mindre ikke systemiske banker ser det lidt værre ud, da flere af dem er udfordrede i stresstesten.

- Nogle bryder kravet til deres kapitalbuffere, og enkelte er tæt på at overskride minimumskravet. I 2021 mangler de ikke-systemiske banker samlet cirka 650 mio. kr. for at opfylde alle bufferkrav, skriver Nationalbanken om stresstesten.

De mindre banker har de seneste år været tynget af problematiske udlån til landbruget. Nedskrivninger på udlån til landbruget har i en årrække ligget typisk mellem 3 og 4 pct. af udlånet inklusive garantier.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display