Finansgigant spår pause i amerikansk rentehop: 2019 bliver alligevel godt år for bankaktier
Foto: Arkivfoto/Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Finans Af
I midten af næste år forventer storbanken Morgan Stanley, at den amerikanske centralbank Federal Reserve vil sætte strømmen af rentehop på pause. 

Men det skaber ikke bekymring for, om de amerikanske bankaktier vil blive ramt. Tværtimod tror Morgan Stanley, at de går et godt år i møde. 

Det skriver CNBC. 

Når renterne stiger, er det typisk godt for bankerne, fordi det giver dem bedre mulighed for at tjene penge på at låne ud. Men de amerikanske bankaktier har haft et noget trægt år på trods af, at Federal Reserve allerede har hævet renten tre gange og har endnu et rentehop på vej i december.

Ser man på nogle af de største banker som f.eks. Bank of America, Citigroup og Wells Fargo er aktierne siden årsskiftet faldet med hhv. 6 pct., 14 pct. og 12 pct. Til gengæld er JP Morgan Chase steget med 2,5 pct. 

"Det ironiske er, at finansaktier ikke har klaret sig godt i år, selvom renterne stiger, så de vil muligvis klare sig bedre i 2019, når Federal Reserve holder sig tilbage," siger Mike Wilson, chefaktiestrateg hos Morgan Stanley, til CNBC og tilføjer:

"Bankerne regnede ud, at Federal Reserve strammede for hurtigt, så renterne steg, men de indså, at det ville føre til langsommere vækst. Hvis Federal Reserve holder en pause, vil bankaktierne måske se, at det er en god ting, og så kan de klare sig langt bedre i 2019."

Ifølge CNBC sagde Morgan Stanley tidligere på ugen, at storbanken for 2019 fastholder den positive anbefaling "overweight" på amerikanske bankaktier, mens amerikanske aktier som helhed nedgraderes til "underweight".

Ifølge Morgan Stanley er bankaktierne relativt billigt prisfastsat sammenlignet med andre sektorer. Derudover har nogle banker en bedre evne til at styre omkostningerne end virksomheder i andre sektorer, og det kan skabe grobund for stærkere indtjening, skriver CNBC.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display