Danske Bank dropper Topdanmark for at indlede samarbejde med Tryg
Danske Banks midlertidige adm. direktør, Jesper Nielsen.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Finans Af
Danske Bank meddeler, at banken har valgt at indgå et nyt, strategisk samarbejde med Tryg. Det betyder, at banken samtidig slipper taget i Topdanmark.

Det strategiske samarbejde med Tryg er ifølge banken et nordisk partnerskab i Danmark, Norge og Sverige, og aftalen betyder, at Danske Bank sammen med Tryg fra foråret 2019 tilbyder skadeforsikringsløsninger til Danske Banks privat-, private banking- og erhvervskunder i Danmark og Norge og til privatkunderne i Sverige.

"Tryg har en meget stærk palet af konkurrencedygtige og unikke produkter og løsninger, som vi ser frem til at kunne tilbyde vores kunder på de tre nordiske markeder. I Danmark betyder samarbejdet eksempelvis, at kunder, der vælger at købe forsikring hos Tryg, får del i Tryghedsgruppens bonusordning, hvor der de seneste 3 år er betalt 8 pct. af præmieindbetalingerne tilbage til Trygs kunder, siger midlertidig administrerende direktør for Danske Bank," Jesper Nielsen, midlertidig adm. direktør i Danske Bank.

Han lover, at partnerskabet forpligter Danske Bank og Tryg til at udvikle nye, digitale løsninger, "der skal komme kunder i begge virksomheder til gavn.".

Tryg er et af de største nordiske forsikringsselskaber med 3 mio. kunder og med en forankring i Danmark, Norge og Sverige. 

Væsentlige synergieffekter med TrygIndtil 1. januar 2020 vil Danske Bank og Topdanmark imidlertid fortsætte samarbejdet om de kunder, der har tegnet forsikring gennem Danske Forsikring, oplyser Danske Bank.

"Vi har været meget tilfredse med samarbejdet med Topdanmark på det danske marked. Men vi har vurderet, at vi kan opnå væsentlige synergieffekter ved at vælge Tryg som strategisk forsikringspartner, da de er forankret på tre af de fire nordiske markeder, hvor vi også er tilstede," siger Jesper Nielsen i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display