Blackrock-kontorer ransages i undersøgelse af udbytteskandalen
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Finans Af
Den tyske anklagemyndighed har gennemsøgt Blackrocks kontorer i München. Dermed er verdens største kapitalfond blevet inddraget i en længerevarende undersøgelse af banker og virksomheder i forbindelse med skandalen om fusk med udbytteskat.

Det skriver Financial times.

Kapitalfonden Blackrocks kontorer i München er blevet ransaget som en del af de tyske myndigheders dybdegående undersøgelse af en række finansielle virksomheder, der kan være involveret i den historiske sag om fusk med refusion af udbytteskat i Tyskland i årene 2007-2011.

Tyskland lukkede for et hul i lovgivningen i 2012, der muliggjorde svindlen, og landets finansminister, Olaf Scholz, meddelte i sidste uge, at Tyskland arbejder på at få pengene tilbage.

Ransagningen af Blackrocks kontorer kommer på et følsomt tidspunkt for München-afdelingens bestyrelsesformand, Friedrich Merz, der er kandidat til at efterfølge kansler Angela Merkel som leder af SDU.

Kulegravning af udbyttesagen er desuden blevet igangsat i blandt andet Østrig og Danmark.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display