Danske storbanker består europæisk stresstest: Kan klare hård recession
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Finans Af
En fælleseuropæisk stresstest, der gennemføres hvert andet år, viser, at de fire største danske banker vil opretholde en positiv kapitaloverdækning selv i tilfælde af et hårdt økonomisk tilbageslag.

- Resultaterne viser, at de største danske banker er robuste selv i tilfælde af et hårdt økonomisk tilbageslag, siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg i en kommentar.

Han fremhæver, at det tilbageslag, der regnes på, er væsentligt hårdere end i tidligere stresstest, og hårdere end det, der regnes på for Europa generelt.

- Derfor er kapitaleffekten også betydelig og højere end i tidligere stresstest. Det er derfor samlet set et betryggende resultat set med danske øjne, konstaterer han videre.

Han understreger dog også, at de også i fremtiden er vigtigt, at "de største danske banker værner om dette i fremtiden ved at holde på noget af indtjeningen til opbygning af kapital".

- Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank opretholder i den meget hårde stresstest en egentlig kerne-kapitalprocent på mellem 11,7 og 15,6 pct. ved udgangen af 2020, oplyser Finanstilsynet, der tilføjer, at resultatet af stresstesten vil indgå i den fremadrettede dialog med bankerne om blandt andet kapitalmålsætninger og udlodningspolitik.

Nordea, der er en finsk bank med filialer i de nordiske lande, oplyser, at i det hårde stress-scenarie skønnes Nordeas egentlige kernekapitalprocent at falde fra 19,3 ultimo 2017 til 16,2 ultimo 2019.

- Det er fortsat et pænt stykke over minimumskapitalkravet, skriver banken i en meddelelse.

Stresstesten, fortages af Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) af bankerne i EU hvert andet år og gennemføres i samarbejde med Det Europæiske Udvalg for Systemiske Risici (ESRB), Den Europæiske Centralbank (ECB) og Europa-Kommissionen.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display