Danske storbanker består europæisk stresstest: Kan klare hård recession
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Finans Af
En fælleseuropæisk stresstest, der gennemføres hvert andet år, viser, at de fire største danske banker vil opretholde en positiv kapitaloverdækning selv i tilfælde af et hårdt økonomisk tilbageslag.

- Resultaterne viser, at de største danske banker er robuste selv i tilfælde af et hårdt økonomisk tilbageslag, siger Finanstilsynets direktør, Jesper Berg i en kommentar.

Han fremhæver, at det tilbageslag, der regnes på, er væsentligt hårdere end i tidligere stresstest, og hårdere end det, der regnes på for Europa generelt.

- Derfor er kapitaleffekten også betydelig og højere end i tidligere stresstest. Det er derfor samlet set et betryggende resultat set med danske øjne, konstaterer han videre.

Han understreger dog også, at de også i fremtiden er vigtigt, at "de største danske banker værner om dette i fremtiden ved at holde på noget af indtjeningen til opbygning af kapital".

- Danske Bank, Nykredit, Jyske Bank og Sydbank opretholder i den meget hårde stresstest en egentlig kerne-kapitalprocent på mellem 11,7 og 15,6 pct. ved udgangen af 2020, oplyser Finanstilsynet, der tilføjer, at resultatet af stresstesten vil indgå i den fremadrettede dialog med bankerne om blandt andet kapitalmålsætninger og udlodningspolitik.

Nordea, der er en finsk bank med filialer i de nordiske lande, oplyser, at i det hårde stress-scenarie skønnes Nordeas egentlige kernekapitalprocent at falde fra 19,3 ultimo 2017 til 16,2 ultimo 2019.

- Det er fortsat et pænt stykke over minimumskapitalkravet, skriver banken i en meddelelse.

Stresstesten, fortages af Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) af bankerne i EU hvert andet år og gennemføres i samarbejde med Det Europæiske Udvalg for Systemiske Risici (ESRB), Den Europæiske Centralbank (ECB) og Europa-Kommissionen.

/ritzau/FINANS


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler    Cxense Display