Stor aktienedtur fortsætter for Jyske Bank: Aktien dykker over 12 pct
Jyske Bank-topchef Anders Dam.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 15.40 - Et sløjt og skuffende regnskab fra Jyske Bank har sendt aktien i dørken og kursnedturen fortsætter. Bankaktien er nu nede med over 12 pct. 

Kort efter markedsåbning tirsdag faldt aktien med over 8 pct. til kurs 267, omkring kl. 11.30 var aktien nede med 10,5 pct. til kurs 262 og kl. 14.50 koster en Jyske Bank-aktie 257 kr.

Silkeborg-bankens topchef Anders Dam kunne præsentere et regnskab for tredje kvartal med en bundlinje, der var dykket til 1,99 mia. kr. fra 2,4 mia. kr.

Det var en skuffelse, lød det bl.a. fra Mads Thinggaard, analytiker hos ABG Sundal Collier.

"Generelt skuffer regnskabet fra Jyske Bank og kommer til at påvirke forventningerne til næste år også. Derfor så vi det store aktiefald tirsdag morgen," sagde han til Børsen og tilføjede, at investorernes reaktion også hænger sammen med en generel udbredt nervøsitet på aktiemarkedet.

Har fået påbud efter hvidvaskinspektion

I forbindelse med præsentationen af regnskabet, kunne Anders Dam derudover fortælle, at Silkeborg-banken forventer at modtage en kritisk rapport fra Finanstilsynet om bankens hvidvask-håndtering "i løbet af nogle måneder."

"Jeg synes, vi gør en stor indsats, men jeg er også lige så sikker på, at vi også får kritik når tilsynet engang offentliggør en rapport om os, fordi det er meget, meget svært at leve op til de meget strenge regler, der er. Men vi gør, synes jeg, en stor indsats for at lykkedes," siger Anders Dam til Børsen Play.

Anders Dam siger endvidere, at han ikke er orienteret om, at man kan påvise, at Jyske Bank i stor udstrækning er blevet misbrugt i forhold til hvidvask.

Overfor Børsen ønsker Anders Dam ikke at komme nærmere ind på det forventede indhold af tilsynets rapport, da banken i øjeblikket er i dialog med tilsynet, og at det derfor i bankchefens optik ikke vil være fair at uddybe, før dialogen er afsluttet.

Efterfølgende har han dog udtalt til Finans.dk, at Jyske Bank kommer til at få hvidvaskpåbud- og påtaler.

Jyske Bank præciserer i en selskabsmeddelelse, at rapporten baserer sig på en hvidvaskinspektion, som Finanstilsynet gennemførte i efteråret 2017.

"Jyske Bank har modtaget Finanstilsynets rapport i udkast og er i dialog med Finanstilsynet omkring enkelte forhold. Udkastet til hvidvaskrapporten rummer administrative påbud, men hverken bødeforlæg eller politianmeldelse," skriver banken.

Forsiden lige nu


Børsen anbefaler