Topfigurer i Danske Bank var ikke del af hvidvaskrapport
Danske Bank bliver undersøgt for hvidvask af myndigheder i USA, Storbritannien, Danmark og Estland.
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/arkiv/Reuters
Finans Af
En række hovedpersoner i Danske Bank blev ikke undersøgt til bunds i bankens store undersøgelse om hvidvask.

Det skriver Berlingske.

Det gælder blandt andre tidligere finansdirektør Henrik Ramlau-Hansen og tidligere hvidvaskchef Niels Thor Mikkelsen samt Aivar Rehe, der var i spidsen for bankens estiske filial, som er centrum i sagen.

Frem til 2017 var det kutyme i Danske Bank at slette fratrådte ansattes mailbokse efter 90 dage.

Det betyder, at mailkonti fra en række centrale personer, der var fratrådt før 2017, aldrig blev tjekket af advokatfirmaet Bruun & Hjejle, som var hyret til at lave undersøgelsen.

Fraværet af mails møder kritik fra flere juridiske eksperter.

Thomas Elholm, professor i strafferet på Københavns Universitet, mener, at værdien af Danske Banks undersøgelse er ringe.

"Undersøgelsen er ikke meget værd set fra mit juridiske perspektiv. Det bestyrker fraværet af de slettede mails blot," siger han til Berlingske.

Danske Bank bekræfter, at der er oplysninger, som ikke var tilgængelige.

Pressechef Kenni Leth siger, at der ikke er noget, som tyder på, at der er vigtige data, som ikke er indgået i undersøgelsen.

Danske Banks rapport om sagen viste, at der samlet set var flydt 1500 mia. kr. gennem bankens estiske filial i perioden 2007-2015.

En stor del af beløbet er blevet betegnet som mistænkeligt. Danske Bank bliver undersøgt at myndigheder i USA, Storbritannien, Danmark og Estland.

Topchef Thomas Borgen stoppede i starten af oktober som en konsekvens af sagen. Danske Bank er på jagt efter en afløser.

/ritzau/

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club