Sampension køber DSV-ejendom i Horsens for trecifret millionbeløb
Sampension-topchef Hasse Jørgensen.
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 12.25 - Pensionsselskabet Sampension overtager DSV's logistik- og distributionscenter ved Horsens for et trecifret millionbeløb. 

Det skriver Sampension i en meddelelse. 

"Vi køber en attraktiv ejendom med en solid lejer, der befinder sig i en logistikbranche i vækst, ikke mindst takket være den stærkt stigende e-handel. Dertil kommer, at ejendommen har en ideel beliggenhed tæt ved E45 motorvejen med hurtige forbindelser til resten af Danmark og Tyskland," udtaler Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension i meddelelsen. 

Handlen faldt på plads 5. oktober og ejendomskomplekset sælges i en såkaldt sale and lease back-transaktion, hvor DSV samtidig indgår en lejekontrakt på syv år. 

Hele ejendommen er på knap 75.000 kvadratmeter, hvoraf ca. 10.000 kvadratmeter er kontor. Den er opført i 2002 og er løbende blevet udvidet frem til 2009.

Salget sker som led i DSV's overordnede strategiske ønske om ikke selv at eje ejendomme. 

"I DSV ønsker vi at være asset light. På globalt plan opererer vi i dag ud fra 1.100 ejendomme. Vi ejer stadig et mindre antal ejendomme, men dem ønsker vi med tiden at afsætte," siger Simon H. Galsgaard, der er vicedirektør for DSV Road i Danmark, i meddelelsen. 

Pensionsselskabet, der forvalter ca. 300 mia. kr., tror på, at logistikmarkedet i de kommende år vil blive præget af, at mindre selskaber, der sælger varer via onlinehandel i stigende omfang vil ønske at købe sig til lagerplads og -service og dermed ikke udelukkende transportløsninger.

"Den tendens forventes at tage til i Danmark og understøtte det allerede aktive logistikmarked," lyder det i meddelelsen. 

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display