Sampension køber DSV-ejendom i Horsens for trecifret millionbeløb
Sampension-topchef Hasse Jørgensen.
Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
Finans Af
Opdateret kl. 12.25 - Pensionsselskabet Sampension overtager DSV's logistik- og distributionscenter ved Horsens for et trecifret millionbeløb. 

Det skriver Sampension i en meddelelse. 

"Vi køber en attraktiv ejendom med en solid lejer, der befinder sig i en logistikbranche i vækst, ikke mindst takket være den stærkt stigende e-handel. Dertil kommer, at ejendommen har en ideel beliggenhed tæt ved E45 motorvejen med hurtige forbindelser til resten af Danmark og Tyskland," udtaler Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension i meddelelsen. 

Handlen faldt på plads 5. oktober og ejendomskomplekset sælges i en såkaldt sale and lease back-transaktion, hvor DSV samtidig indgår en lejekontrakt på syv år. 

Hele ejendommen er på knap 75.000 kvadratmeter, hvoraf ca. 10.000 kvadratmeter er kontor. Den er opført i 2002 og er løbende blevet udvidet frem til 2009.

Salget sker som led i DSV's overordnede strategiske ønske om ikke selv at eje ejendomme. 

"I DSV ønsker vi at være asset light. På globalt plan opererer vi i dag ud fra 1.100 ejendomme. Vi ejer stadig et mindre antal ejendomme, men dem ønsker vi med tiden at afsætte," siger Simon H. Galsgaard, der er vicedirektør for DSV Road i Danmark, i meddelelsen. 

Pensionsselskabet, der forvalter ca. 300 mia. kr., tror på, at logistikmarkedet i de kommende år vil blive præget af, at mindre selskaber, der sælger varer via onlinehandel i stigende omfang vil ønske at købe sig til lagerplads og -service og dermed ikke udelukkende transportløsninger.

"Den tendens forventes at tage til i Danmark og understøtte det allerede aktive logistikmarked," lyder det i meddelelsen. 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler    Cxense Display