Danske Bank-skandale kan udløse ny EU-lovgivning
Foto: Ritzau Scanpix
Finans Af
Hvidvasksagen i Danske Banks estiske afdeling var et af hovedpunkterne, da EU's økonomi- og finansministre mødtes i Luxembourg tirsdag. EU-Kommissionen mener, at skandalen understreger behovet for en stribe nye EU-love.

Det skriver Berlingske Business.

Det er første gang, at EUs økonomi- og finansministre mødes med hvidvask på dagsordenen, efter at det blev slået fast, at Danske Bank-skandalen er blandt historiens største.

"Jeg synes, det er på sin plads, at vi adresserer spørgsmålet om ubalance mellem magt og ansvar. Vi er i en situation, hvor de svage punkter i nogle medlemsstater skaber store problemer for hele Europa," siger Vera Jourová, der er EU-kommissær for blandt andet retlige anliggender, til Berlingske Business.

På mødet præsenterede EU-Kommissionen blandt andet en række forslag, der vil give Den Europæiske Banktilsynsmyndighed, EBA, mere magt til at håndtere fremtidige hvidvasksager. EBA skal eksempelvis selv have mulighed for at gå til myndighederne i det land, hvor en potentiel hvidvasksag foregår.

Vera Jourová er meget chokeret over den danske hvidvasksag, som hun mener, er den største skandale inden for EU lige nu. Kommissionen vil også etablere en helt ny komité, der samler de nationale antihvidvaskmyndigheder.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) understregede overfor sine EU-kolleger, at Danmark er klar til at gå så langt som der er behov for.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display