Jarlov i hvidvasksamråd: Klar til at give Finanstilsynet flere penge
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Finans Af
Finanstilsynet er blevet tilbudt flere ressourcer i kølvandet på hvidvaskskandalen i Danske Bank. Men det har tilsynet indtil videre ikke ønsket at takke ja til. 

Sådan lyder det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) på et samråd om Danske Bank og hvidvasksagen. Han er dog klar til at tage en runde mere og give Finanstilsynet flere ressourcer. 

"Jeg har bedt Finanstilsynet om en redegørelse af sagens forløb, for at få svar på tilsynets rolle og få deres syn på, om de har behov for stærkere hjemmel, bedre adgang til oplysninger i bankerne og herunder, om de ønsker flere ressourcer, hvilket de indtil videre ikke har ønsket over for mig," siger Rasmus Jarlov og tilføjer: 

"Selvom de ikke ønsker det, mener jeg stadig, at vi skal tage en runde på det, for det forekommer mig naturligt, hvis der var et behov for flere ressourcer. Ønsket er ikke blevet rejst endnu, men vi tager en runde på ressourcer, hvor jeg vil understrege, at hvis der er behov for det, så kommer der flere". 

Det samme gælder for SØIK, i daglig tale kendt som Bagmandspolitiet, som ifølge Rasmus Jarlov også får flere ressourcer. 

Til erhvervsmediet Finans.dk siger Finanstilsynets direktør Jesper Berg tirsdag, at tilsynet ikke kommer til at gennemgå alt materialet. 

"Vi kommer ikke til at gennemgå alt materialet. Vi har en risikobaseret tilgang, hvor ressourceforbrug på tværs af vores opgaver skal stå mål med forventning til resultat," siger tilsynsdirektøren til Finans.

Tilsynet kunne have været mere kritisk 

Finanstilsynet skal være lige så bidsk en vagthund over for såvel store som små banker, lyder det fra Jarlov på tirsdagens samråd. 

"Finanstilsynet kunne godt have været mere kritisk. Det er også tilsynets egen opfattelse. Den erkendelse deler vi," siger erhvervsministeren. 

Han pointerer samtidig, at Finanstilsynet i kølvandet på Danske Banks offentliggørelse af deres egen undersøgelse af hvidvasksagen har genåbnet deres undersøgelse. 

"En del af tilsynets undersøgelse er, at der vil blive set på, om banken har handlet ansvarspådragende på grund af de forkerte oplysninger, der tidligere er afgivet (til Finanstilsynet, red.)," siger erhvervsministeren. 

På samrådet er ministeren bl.a. blevet bedt om at redegøre for, om han selv, Finanstilsynet eller Erhvervsministeriet er blevet gjort opmærksomme på omfanget og størrelsen af transaktionerne gennem Danske Banks estiske filial. 

Derudover skal ministeren svare på, hvordan han forholder sig til Danske Banks undersøgelse af sagen. 

Det er SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen og Enhedlistens finansordfører Rune Lund, der har stillet samrådsspørgsmålene. 

OpdateresNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefaler    Cxense Display