Her er den nye ledelse i Københavns Andelskasse
Henrik Bjerre-Nielsen (i midten) og Jens Verner Andersen (til højre) er ny ledelse i Københavns Andelskasse. De bliver henholdsvis bestyrelsesformand og adm. direktør
Foto: Malte Kristiansen/ Ritzau Scanpix
Finans Af
Fra i aften har Københavns Andelskasse ny bestyrelse og ny ledelse. I følge en meddelelse fra Finan Stabilitet kommer bestyrelsen til at bestå af adm. dirketør i Finansiel Stabilitet Henrik Bjerre-Nielsen, som bestyrelsesformand, Marianne Simonsen, næstformand, samt Lise Gronø.

Bestyrelsen har udnævnt Jens Verner Andersen som ny direktør. Han er til daglig vicedirektør i Finansiel Stabilitet. Hele ledelsen er i forvejen ansat i Finansiel Stabilitet.

Samtidig har Finansiel Stabilitet etableret et nyt datterselskab, Broinstitut II A/S, som overtager ejerskabet af Andelskassen.

Forud for overtagelsen har Finansiel Stabilitet foretaget en midlertidig værdiansættelse for at fastlægge omfanget af pengeinstituttets tab. 

"På baggrund heraf må både andelshavere, efterstillede kreditorer og simple, usikrede kreditorer samt indskydere med indskud, der ikke er dækket af Garantiformuen imødese, at deres krav på Andelskassen foreløbigt er nedskrevet fuldt ud og indtil videre er tabt," hedder det i meddelelsen fra Finansiel Stabilitet

Kunder med indskud op til 100.000 euro (ca. 745.000 kr.), som er omfattet af dækning fra Garantiformuen, er dog fuldt dækket.

Finansiel Stabilitet lover at Andelskassen i morgen fredag fortsat vil kunne betjene sine kunder, men forholdene vil påvirke betjeningen. 
 
.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte
Cxense Display