Nordea sælger aktier i baltisk bank for 4,5 mia - vil sælge hele aktieposten
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Finans Af
Nordea sælger sin ejerandel i banken Luminor, der er resultatet af en sammenlægning af Nordea og DNB's aktiviteter i Estland, Letland og Litauen, som blev annonceret i oktober sidste år.

I første omgang sælger Nordea en aktiepost på 36 pct. til et konsortium ledet af kapitalfonde, som bliver forvaltet af Blackstone, og det salg vil indbringe 0,6 mia. euro (4,5 mia. kr.), fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Også norske DNB har besluttet af sælge en del af sin aktiepost i Luminor til konsortiet, og efterfølgende vil de to banker fortsat have en ejerandel på 20 pct. hver, og de vil ligeledes fortsat være repræsenteret i Luminors bestyrelse.

Den sidste del af aktierne planlægger Nordea også at sælge på "kort til mellemlang sigt".

- Salget er det naturlige næste skridt efter etableringen af Luminor i 2017, hvor Nordea og DNB skabte regionens tredjestørste bank - en stærk, selvstændig bank.

- Med denne transaktion kan vi yderligere fokusere aktiviteterne og koncentrere indsatsen om vores nordiske hjemmemarkeder. Samtidig kan vi geninvestere kapital på de nordiske markeder over de kommende år, lyder det fra Topi Manner, der er leder af Personal Banking i Nordea, i meddelelsen.

Det fremgår desuden, at Nordea fortsat vil stille funding til rådighed for Luminor på "mellemlang sigt" og levere serviceydelser i en overgangsperiode frem til 2020.

Salget af betinget af myndighedsgodkendelser, som ventes gennemført i første halvår af 2019.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerBlockchain kan udløse milliardgevinst i Danmark

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte
Cxense Display