Finans Af
Danske pensionsselskaber for alvor fået smag for investeringer i grønne og miljørigtige energikilder.

Det skriver Politiken onsdag.

I løbet af de seneste fire år, fra 2014 til 2017, er de danske selskabers samlede investeringer i vindmøller, solceller og biobrændsel mere end fordoblet fra 41 til 101 mia. kr.

For hver dansk pensionskrone, der investeres i sorte, miljøbelastende energikilder som olie, kul og gas, investerer selskaberne nu i gennemsnit 5 kr. i de grønne og vedvarende energikilder, viser en ny medlemsundersøgelse udarbejdet af brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Dermed er mere end 80 pct. af pensionsselskabernes energiinvesteringer i dag placeret i vedvarende energi.

- Når man tager i betragtning, at 85 pct. af verdens energiforbrug fortsat stammer fra den sorte energi og kun 15 pct. fra den grønne, må man sige at pensionsbranchen går foran med store skridt i den grønne omstilling, der er målet både i Danmark og i store dele af verden, siger Karsten Beltoft, underdirektør i Forsikring & Pension til Politiken.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display