Finans Af
Opdateret 11.16 Investorerne kvitterer for et skuffende regnskab fra Danske Bank ved at sende aktien ned med over 8 pct. til kurs 178. 

 Storbankens resultat efter skat for første halvår faldt med 12 pct. til 9,1 mia. kr. Det er især handelsindtægterne, der er høvlet markant ned og lavere gebyrindtægter, der hiver bundlinjen ned.

Handelsindtægterne, der traditionelt er en meget volatil post, bliver næsten halveret fra 4,1 mia. kr. i første halvår sidste år til 2,5 mia. kr. i år. Gebyrindtægterne falder til 7,5 mia. kr. fra 7,7 mia. kr.

Samtidig skruer Danske Bank en anelse ned for sine forventninger til årets resultat, om end der ikke er tale om en nedjustering.

"Samlet set fastholder vi vores forventninger om et nettoresultat på mellem 18 og 20 mia. kr. for året. Grundet udviklingen på de finansielle markeder ventes resultatet nu at lande i den nedre del af intervallet," udtaler topchef Thomas Borgen i forbindelse med regnskabet. 

Siden årsskiftet er aktien faldet omkring 25 pct. 


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display