Nordea køber Gjensidige Bank og indgår strategisk samarbejde
Foto: Scanpix
Finans Af
Den nordiske storbank Nordea køber Gjensidige Bank af forsikringsselskabet Gjensidige Forsikring.

Prisen for den norske bank er "en skønnet kontantpris på 5500 mio. norske kr.", hvilket svarer til 578 mio. euro, oplyser banken i en meddelelse mandag morgen.

Med i købet følger en aftale om et langsigtet strategisk samarbejde om gensidig distribution i Norge.

"Dette er et væsentligt skridt for os og understreger vores strategi og ambition om at vokse på det vigtige norske marked. Som den største bank i Norden er det naturligt for os at indgå et partnerskab med det førende forsikringsselskab i Norge. Aftalen betyder, at mange flere nordmænd får en relation til Nordea, og vi vil gøre vores bedste for at betjene dem," siger Snorre Storset, landechef for Nordea i Norge.

Ifølge meddelelsen vil Nordea i Norge få tilført 176.00 nye kunder, der kommer med 4840 mio. i udlån.

"Aftalen gør det også muligt for os at nå ud til flere kunder gennem en af de førende nordiske banker med digitalisering og innovation højt på dagsordenen. Vi er meget tilfredse med aftalen og ser frem til et tæt samarbejde med Nordea fremover," siger Helge Leiro Baastad, koncernchef i Gjensidige.

Nordea venter, at kunne realisere årlige omkostningssynergier på cirka 25 mio. euro fra Nordeas og Gjensidiges sammenlagte omkostningsbase inden 2022, og at købet vil have en positiv indvirkning på Nordeas resultat per aktie allerede år et og give et investeringsafkast på 16 pct. inden 2022.

Købet er betinget af myndighedernes godkendelse og forventes at blive gennemført i første kvartal af 2019.

Med i købet får Nordea 170 nye medarbejdere fra Gjensidige Bank, der løbende vil blive integreret i Nordea.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display