Finanstilsynet giver grønt lys til jysk bankfusion
Foto: Arkivbillede
Finans Af
Efter både konkurrencemyndighederne og aktionærerne har givet grønt lys til brylluppet mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank manglede bankerne kun den sidste tilladelse fra Finanstilsynet. 

Den er nu i hus, meddeler de to banker fredag morgen. 

"Finanstilsynet dags dato har meddelt tilladelse til fusionen mellem Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank," skriver begge banker i en meddelelse til fondsbørsen. 

 Dermed er alle betingelser for fusionens gennemførelse opfyldt og bankerne forventer, at den bliver registreret hos Erhvervsstyrelsen senere i dag. 

Derudover har Finanstilsynet givet Ringkjøbing Landbobank tilladelse til at nye aktietilbagekøbsprogram på op til 300 mio. kr. 

Købstilbud og fusion

I godt halvanden måned har de to banker ønsket at fusionere. Planerne kom i kølvandet på et købstilbud fra Jyske Bank, der sidder på godt 38 pct. af aktierne i Nordjyske Bank, som flere gange forgæves havde forsøgt at sælge aktieposten.

Købstilbuddet, der først var på 170 kr. pr. aktie og blev hævet til 190 kr. pr. aktie, blev kaldt "uinviteret" af Nordjyske Bank-formand Mads Hvolby.

I midten af april kunne de to banker så fortælle, at de ville fusionere, og begge bankers bestyrelser støttede fusionen.

Samtidig tilbød et konsortium med Nykredit i spidsen at købe den aktiepost, som Jyske Bank ville få i fusionsbanken.

Mange følelser involveret

Jyske Bank takkede i første omgang nej til at sælge, men da prisen røg et nøk opad, takkede Silkeborg-banken ja og gav samtidig sin støtte til fusionen.

 Torsdag stimlede aktionærerne i Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank så sammen for at sige ja eller nej til en fusion. I Ringkøbing tog det godt halvanden time, før der var hvid røg, mens aktionærerne i Nordjyske Bank var tre timer om samme beslutning. 

"Der har været mange, der gerne ville kommentere på det. Det er jo helt fint, for det viser bare, at det er noget, der optager folk. Der har været mange følelser involveret i det," sagde Mads Hvolby, formand for Nordjyske Bank, da Børsen fangede ham torsdag aften umiddelbart efter generalforsamlingen var afsluttet.

Forsiden lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways
Cxense Display