Danske Bank og Nordea går sammen med nordiske rivaler i kamp mod økonomisk kriminalitet
Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix
Finans Af
I kampen mod økonomisk kriminalitet såsom hvidvask vil de fem nordiske storbanker Danske Bank, Nordea, DNB, Svenska Handelsbanken og SEB nu gå sammen og lave et joint venture. 

Det skriver bankerne i en meddelelse torsdag morgen. 

"Bankerne har de senere år rettet en stor del af indsatsen for at bekæmpe økonomisk kriminalitet mod at sikre overholdelse af kravene til behandling af kundeoplysninger. Den enkelte bankkunde oplever imidlertid, at processen med oplysningskravene tager lang tid, og ofte at de kontaktes af flere banker med forskellige procedurer. Ineffektive kend din kunde-processer påvirker også bankerne negativt, og det skaber længere ekspeditionstider, mere administration og større risici," lyder det i meddelelsen. 

Navnet på bankernes joint venture vil blive Nordic KYC Utility og bankerne forventer, at det bliver etableret i andet halvår, når de nødvendige godkendelser fra EU er i hus.

Det eneste forretningsmæssige formål er at udvikle en fælles nordisk infrastruktur på kend din kunde-området, lyder det. 

Ydelserne vil i starten blive tilbudt store og mellemstore virksomheder i Norden, skriver bankerne. 

De fem banker bag selskabet vil eje og drive joint venturet, men tanken er, at ydelserne også skal tilbydes til tredjepart. 

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display