Finans Af
Cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, anså på sit seneste rentemøde, at de "gradvise renteforhøjelser", som banken har signalleret, er "på sporet", og de fleste af medlemmerne i bankens bestemmende komite mente, at det vil være "passende" med en renteforhøjelse snart.

- De fleste deltagere vurderede, at hvis den indkommende information bekræftede deres nuværende økonomiske udsigter, så vil det formentligt snart være passende for komiteen at tage endnu et skridt mod at fjerne den lempelige politik, skriver Federal Reserve i referatet med henvisning til den lempelige pengepolitik med lave renter i USA.

Et flertal af økonomer regner da også med en renteforhøjelse igen på mødet til juni. Senest hævede centralbanken sin rente på sit møde i marts.

I referatet kan man også læse, at styrekomiteen, Federal Open Market Committee (FOMC), vurderede, at en mulig højere inflation end målet på 2 pct. om året "kunne være hjælpsomt".

- Det blev også noteret, at en midlertidig inflation beskedent over 2 pct. ville være på linje med komiteens symmetriske inflationsmål og kunne være hjælpsomt med at forankre langsigtede inflationsforventninger på et niveau på linje med det mål.

På rentemødet den 1. og 2. maj diskuterede medlemmerne af styrekomiteen en række risici, som kan påvirke den amerikanske økonomi negativt, herunder øget lønpres og mulige skadevirkninger fra den amerikanske regerings handelspolitik.

Ikke desto mindre konkluderede centralbanken, at man er på sporet med de gradvise renteforhøjelser, man har stillet i udsigt.

Federal Reserve spår også, at den amerikanske arbejdsløshed vil fortsætte med at falde - den var senest i april på 3,9 pct., det laveste siden 2000 - og inflationen vil stige mod bankens eget mål om 2 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display