Finans Af
Cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, anså på sit seneste rentemøde, at de "gradvise renteforhøjelser", som banken har signalleret, er "på sporet".

Det fremgår af referatet, der onsdag blev offentliggjort, af det seneste rentemøde den 1. og den 2.maj.

I referatet kan man samtidig læse, at styrekomiteen, Federal Open Market Committee (FOMC), vurderede, at en mulig højere inflation end målet på 2 pct. om året "kunne være hjælpsom".

På rentemødet i starten af maj diskuterede medlemmerne af styrekomiteen en række risici, som kan påvirke den amerikanske økonomi negativt, herunder øget lønpres og mulige skadevirkninger fra den amerikanske regerings handelspolitik.

Ikke desto mindre konkluderede centralbanken, at man er på sporet med de gradvise renteforhøjelser, man har stillet i udsigt.

Federal Reserve spår også, at den amerikanske arbejdsløshed vil fortsætte med at falde - den var senest i april på 3,9 pct., det laveste siden 2000 - og inflationen vil stige mod bankens eget mål om 2 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display