Finans Af
Cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, anså på sit seneste rentemøde, at de "gradvise renteforhøjelser", som banken har signalleret, er "på sporet".

Det fremgår af referatet, der onsdag blev offentliggjort, af det seneste rentemøde den 1. og den 2.maj.

I referatet kan man samtidig læse, at styrekomiteen, Federal Open Market Committee (FOMC), vurderede, at en mulig højere inflation end målet på 2 pct. om året "kunne være hjælpsom".

På rentemødet i starten af maj diskuterede medlemmerne af styrekomiteen en række risici, som kan påvirke den amerikanske økonomi negativt, herunder øget lønpres og mulige skadevirkninger fra den amerikanske regerings handelspolitik.

Ikke desto mindre konkluderede centralbanken, at man er på sporet med de gradvise renteforhøjelser, man har stillet i udsigt.

Federal Reserve spår også, at den amerikanske arbejdsløshed vil fortsætte med at falde - den var senest i april på 3,9 pct., det laveste siden 2000 - og inflationen vil stige mod bankens eget mål om 2 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display