Samlet europæisk aktiestigning i dag - men anstrengende dag i Sydeuropa
Uni credit topchef Jean Pierre Mustier var på skyggesiden i det europæiske Stoxx 600-indeks i dag
Foto: Luca bruno / Ritzau Scanpix
Finans Af
Samlet set præsterede de europæiske aktiemarkeder onsdag en lille stigning på 0,3 pct. målt på Stoxx 600-indekset.

Men blandt de underliggende nationale indeks var der stor spredning med mindre plusser for DAX-indekset i Frankfurt, for FTSE 100-indekset i London og for CAC 40-indekset i Paris på 0,2-0,3 pct., mens især det italienske FTSE MIB-indeks havde en anstrengende dag, som sluttede med et minus på 2,4 pct.

Det var de igangværende regeringsforhandlinger mellem Liga Nord og Femstjernebevægelsen, der gav anledning til italiensk bekymring og kursretræte i det sydlige Europa, hvor det spanske IBEX 35-indeks faldt 0,9 pct.

Generelt sendte markedsdeltagerne bekymrede blikke mod den stigende amerikanske rente, som ventes at lægge en dæmper på aktiviteten i den amerikanske økonomi og på den globale efterspørgsel.

Italienske banker som Banco BPM, Finecobank, Unicredit, Mediobanca og spanske Banco Sabadell mistrivedes og prægede skyggesiden i Stoxx 600 medfald på 4-6 pct.

Men ringest blev dagen for det franske cateringselskab Elior, der nedjusterede sine forventninger til såvel den organiske vækst og overskudsmargin med henvisning til blandt andet ringe vejrforhold og franske strejker og faldt 13,9 pct.

I toppen af Stoxx 600-indekset steg det italienske olieserviceselskab Saipem 11,6 pct. efter en positiv brancheanalyse fra Morgan Stanley, der reflektere de stigende oliepriser.

/ritzau/FINANS

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Børsen anbefalerCxense Display